"Jag är vegetarian men jag äter kyckling"

Jag förstår inte när folk som utser sig vara vegetarian men sitter och äter kyckling/fisk eller skaldjur. Är det bara jag som missuppfattat hela grejen med att vara vegetarian? Det var en tjej som uttalad sig häromveckan:
 
"Jag är visst vegetarian, jag äter inte kött men jag äter fisk eftersom dom inte har samma känslor".

Och då undrar jag hur hon vet det? Så fiskarna är det inget synd om när dom får en krok uppkörd i munnen? Jag förstår verkligen inte det tänket.
Det är ju som att säga att man går på en diet men att man äter godis ändå. Vad vill ni uppnå? Att få en cool "titel"? Varför inte bara säga "Jag äter inte kött" istället för "jag är vegetarian"?
 
Jag känner såhär: Vegetarian äter inte kött. Fisk/kyckling/skaldjur = kött. Så enkelt är det. Och finns det folk där ute som läser detta, som är "vegetarianer" men äter kött, please explain! Jag är så nyfiken.
 
Paece
1 Louise:

skriven

Jag tycker som dig att alla typ av djur är kött, och vegetarianer äter ju inte kött, men jag vet också många som äter fisk. Faktiskt lite nyfiken jag också hur dom tänker kring det ;)

Svar: Haha ja jag förstår inte hur dom tänker då riktigt ;)
Natalie Olsson

2 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

"Jag äter fisk för att de inte har samma känslor"? Vad är det ens för ett argument, HAHA! Vegetarianer äter inte kött, fisk eller kyckling, punkt :)

Svar: Ja men eller hur!! Kände precis samma sak!!! :)
Natalie Olsson

3 Angeliqa:

skriven

En av mina vänner är "vegetarian" men äter ändå fisk och kyckling, förstår inte heller pointen med att kalla sig för vegetarian då men hon sa ungefär att de inte blir skadade på samma sätt?

Svar: Ja jag vet inte vad man svarar på det haha. Hur vet hon att dom inte skadas på samma sätt. Det låter lite lustigt men men :)
Natalie Olsson

Kommentera här: